Výrobce

Čaj na přání

Kategorie

Reklama

Bylinářství.cz - články - Nedávejte šanci rakovině střev

Většina lékařů i léčitelů již dávno předpokládá, že pravidelné pojídání červeného masa může být významným faktorem při vzniku rakoviny. Tato tragicky podceňovaná souvislost byla nyní konečně potvrzena vědeckým výzkumem. Britští vědci zjistili při zkoumání dobrovolníků přijímajících stravu různého složení, že červené maso v tlustém střevě zvyšuje tvorbu látek, které mění strukturu DNA. Při následné mutaci hrozí, že v buňkách výstelky tlustého střeva dojde k zhoubnému rakovinnému bujení. Jde vůbec o první jednoznačnou vědecky potvrzenou souvislost mezi konzumací červeného masa a vznikem prvního stádia rakoviny.

Milión nových případů ročně Riziko vzniku rakoviny tlustého střeva a konečníku je až o třetinu vyšší u osob, které pravidelně jedí více než dvě porce červeného nebo zpracovaného masa denně, v porovnaní s těmi, kteří snědí méně než jednu porci týdně. Právě rakovina konečníku a tlustého střeva je jednou z nejčastějších forem rakoviny v rozvinutých zemích. Kromě pravidelné konzumace červeného masa k tomu přispívá strava bohatá na tuky, živočišné bílkoviny (mléčné výrobky) a rafinované sacharidy (bílá mouka, sladkosti). Dalšími rizikovými faktory vzniku rakoviny střev je nedostatek pohybu a tělesného cvičení. Podle Mezinárodní agentury pro výzkum rakoviny (IARC) přibývá každým rokem téměř milión nových případů, přičemž zhruba půl milionu lidí tomuto onemocnění podlehne.

Změna životního stylu je nezbytná Co se týče rakoviny konečníku a tlustého střeva, smutné celosvětové prvenství ve výskytu tohoto zhoubného onemocnění drží již dlouho Česká republika. Je to bohužel krutá daň za nesmyslnou politiku státní podpory masného průmyslu – uzeniny do každé rodiny! Náprava stavu je přitom poměrně jednoduchá: Do stravy zařadit více čerstvé domácí zeleniny a ovoce, celozrnných obilovin – jáhel, pohanky, špaldy. Pokud máte potřebu pokračovat v konzumaci masa, upřednostňujte ryby a drůbež, pokud možno bez antibiotik a hormonů. Při poškození DNA v buňkách tlustého střeva je nezbytný přísun dostatečného množství vlákniny a očista celého zažívacího traktu od zahnívajících a toxických usazenin. Dle odborných studií až 70 procentům případů rakoviny konečníku a tlustého střeva je možné předejít změnou výživy a životního stylu. K varovným příznakům možného onemocnění patří především opakující se průjmy, zácpy (obstipace) a krvácení z konečníku.

 

Zácpa – tichý zabiják Vyprazdňování stolice by mělo probíhat zcela automaticky nejméně jednou denně. Tělo se tak pravidelně zbavuje nestravitelných částí potravy, odumřelých buněk střevní stěny a velkého množství střevních baktérií. Během 12 hodin se v tlustém střevě vytvoří zhruba půl kilogramu stolice. Při nedostatečném přísunu vlákniny ze stravy (zelenina, ovoce, celozrnné obiloviny) a malém množství přijatých tekutin (voda tvoří až 70 % stolice) dochází k narušení vyprazdňovacího reflexu a tím i k zpomalení vyprazdňování. Situaci navíc často zhoršují ještě běžně dostupná laxativa, která v žádném případě příčinu zácpy neřeší, jak by se snad někomu mohlo zdát z nepřetržitých reklam. Jádro problému je v naprosté většině případů ve špatné stravě. Na prvním místě to je bezpochyby přemíra cukru, bílé mouky a světlého pečiva, masa a mléčných výrobků, především nestravitelných tavených sýrů. Významnou roli zde sehrává také nekontrolované nadužívání chemických léčiv, zejména antibiotik a hormonálních přípravků (včetně antikoncepce), které narušují přirozené mikrobiální prostředí našich střev. Mléčné bakterie (laktobacily) napomáhající trávení potravy jsou vytlačovány agresivními druhy kvasinek (např. Candida) a plísní.

Projevy intoxikace Pravidelnou stolicí se náš organismus zbavuje také nejrůznějších toxických látek (chemikálie z léků a stravy, těžké kovy, soli, potenciálně kancerogenní kvasinky a plísně). Při příliš dlouhé stagnaci zbytků potravy ve střevě dochází k zahnívání, kvašení a dalším nežádoucím procesům, které mohou vést až k těžkým zdravotním problémům. Pokud toxiny nemohou odejít z těla přirozenou cestou (stolicí, močí, potem), naše tělo používá náhradní odpadní cesty, např. kůži. Ekzémy či akné tak mohou být jednou z možných forem nezvládnuté detoxikace. Ne vždy se organismu podaří zbavit včas všech toxických látek a dochází k otravě – intoxikaci, která se může projevit nevolností či bolestí hlavy (migrénou), v těžším případě ale také třeba depresí. Vztahem mezi depresivními stavy a zácpou se zřejmě cíleně ještě nikdo nezabýval, ale z vlastní praxe mohu jednoznačně potvrdit, že zde existuje jasná souvislost, zvláště u několikadenních chronických obstipací. Toxiny ze zahnívajících zbytků potravy (zejména masa) a metabolických produktů přemnožených kvasinek a plísní otravují v tomto případě celé tělo, včetně mozku. Dát si při depresi tabulku čokolády je proto naprosto sebevražedné, neboť obsažený cukr zácpu jen zhoršuje a navíc slouží patogenním organismům jako základní zdroj potravy.

Čisté střevo – záruka zdraví Kdyby projímadla fungovala jako lék, logicky by se snížily počty lidí umírajících na rakovinu tlustého střeva, ve skutečnosti je to právě naopak. Cesta k pravidelné stolici je přitom zcela jednoduchá: dostatek vlákniny ve stravě, dodržování denního pitného režimu alespoň 2 litrů tekutin, omezení rafinovaného cukru, výrobků z bílé mouky, červeného masa a mléčných výrobků. Samozřejmě maximální vyhnutí se všem nepřirozeným chemikáliím – z léků, cigaretového kouře atd. Pro rychlejší harmonizaci činnosti našich střev a snadnější odstranění chronické zácpy doporučuji všem velmi účinný přírodní bylinný přípravek FUNGILEN. Při dodržení doporučené dávky 3× 20 kapek denně se stav radikálně lepší již po několika týdnech. Optimální doba léčby elixírem FUNGILEN jsou zhruba dva měsíce. K vyčištění tlustého střeva můžete použít také francouzský zelený jíl (užívat nejméně 21 dní, při zácpě na 2 dny přerušit), aktivní rostlinné uhlí (Carbofit) či sladkovodní řasu Chlorella. Při silném zanesení dehtem a solemi z masa a uzenin, lepkem z bílé mouky a lepivým nestravitelným kaseinem z kravského mléka je vhodné návštěva odborného zařízení provádějící colonhydroterapii. Po skončení očistné kúry je pro rychlejší obnovu vnitřního mikrobiálního prostředí vhodné nasazení kvalitního probiotického přípravku, např. FERZYM.

Martin Kolár

Vaše výhody:
Široká nabídka na trhu.
Při objednávce nad 800,- Kč dárek zdarma.
Odesíláme do dvou dnů pokud je zboží skladem.
Při nákupu nad 1.700 Kč doprava ZDARMA.
Nejnižší poštovné od 85,- Kč.

Facebook    Skype status My status